Hesleberg Gartneri

StartsidenRoserDruerUteplanterKrydderLenkerKontakt oss

Druer

Det har vært et godt år for druedyrking. Vi har vært presentert og solgt drueplanter på hagemessen på Lillestrøm i våres samt deltatt på salgsutstilling på Gjennestad på ettersommeren. Vi hadde også en stor smakstest av druesorter på eplefestivalen i Lier. Vi opplever stor interesse for drueplanter, mange ber om råd for drueplanter som er anskaffet tidligere. Felles for de fleste er at de ikke vet hvilke sorter de har, men har kjøpt de på et av de store hagesentrene rundt omkring. Det vi vet om disse sortene etter selvsyn er at disse er tilpasset et varmere klima en Norge kan tilby. Problemet er da å få modne druer. Så vær påpasselig når det gjelder anskaffelse av drueplanter (som hageplanter forøvrig) at sortene er klimatilpasset og har muligheter for å modne under naturlige forhold i Norge.

Det er også beklagelig å registrere at enkelte produsenter/hagesentre markedsfører druesorter med uriktig navn. Det er grunn til være oppmerksom på dette. For sakelig og god informasjon om druer anbefales på det sterkeste at du besøker hjemmesiden til  Rusvik vinplanter for oppdatert informasjon.

I de senere årene er det utprøvet en rekke druesorter for dyrking i Norge.  For mer informasjon om druer, druesorter og dyrking anbefaler vi at du besøker den ovennevnte hjemmeside.

 

Priser: Ta kontakt for størrelser og priser..

Kontakt oss gjerne på tlf. 90 74 68 43 eller på epost: Hesleberg Gartneri